Image description
Bildbeskrivning
Bildbeskrivning

OM OSS


Vi som startat Skolpartiet har tröttnat på de styrande politikernas tomma ord och floskler. Vi är lärare som älskar vårt jobb och vi är mycket stolta över vårt yrke. Varje dag får vi ynnesten och glädjen att möta nyfikna och intresserade barn och ungdomar som vi vill ge de bästa tänkbara förutsättningar för att lyckas med sitt skolarbete. Tyvärr har skolorna i Österåker inte de förutsättningar som krävs för att alla barn och ungdomar ska bli sedda och få individuella utmaningar. Det vill vi ändra på och se till att alla barn och ungdomar i Österåker får den skola de förtjänar och har rätt till. Det är därför vi har startat Skolpartiet i Österåker.

 

Det är dags nu – lägg din röst på Skolpartiet i Österåker – 

för dina och andras barn och ungdomar! Här är några av våra kandidater:Bildbeskrivning

Marie Wengse, 57 år. Arbetar som SO-lärare och förstelärare i kommunen. Utbildade mig sent till lärare och har en marknadsekonom- och ledarskapsutbildning sedan tidigare. Har tidigare arbetat med Drogkampen och Trygg i Österåker. Har varit politiskt aktiv tidigare och nu är det dags igen för att bidra till en skola som våra barn och ungdomar har rätt till och förtjänar. (bild;Kungsfoto)

Bildbeskrivning

Mia Dernell, 42 år har arbetat som lärare i 16 år, Matte och No/Tk. Är en utav tre NT-utvecklare i kommunen och biträdande rektor. Satsningen på Österåkers skolor behöver bli bättre. Jag vill vara med och driva detta parti och våra frågor eftersom jag och många med mig vet vad skolan behöver. (bild;Kungsfoto)

 

Bildbeskrivning

Anna-Karin Eriksson, 40 år, lärare i svenska och engelska. Har varit verksam både inom kommunal och privat grundskola i kommunen. Jag är med i Skolpartiet för att jag vill ge skolan och lärarna förutsättningar att genomföra sitt arbete, så att våra barn och ungdomar får det de har rätt till. Genom att göra detta kommer vi att kunna stoltsera med länets bästa skola, vi kan inte vänta fyra år till!(bild;Kungsfoto)


Bildbeskrivning

Christer Lindström, 49 år.  Arbetar som No- och idrottslärare på både grundskolan och grundsärskolan sedan 2010. Med över 20 år som affärs- och organisationsutvecklare i näringslivet, ser jag främst ett stort problem med Österåkers skolor - kommunens ambition och vilja är stark men organisationen är ineffektiv och svåröverskådlig. Kommunikationen mellan enheterna fungerar inte. I slutändan är det ändå vi som tar hand om barnen och ungdomarna (förskole-, skol-, fritidspersonal och föräldrar) som bäst vet vilka resurser som behövs. Bjud in oss, lyssna på oss och lita på oss.(bild;Kungsfoto)

BildbeskrivningSven ”Pirre” Pierre, 57 år, har arbetat som trä-och metallslöjdslärare i 15 år. Anledningen till att jag är med i det här partiet är att jag alltid har arbetat med ungdomar i skolor, på fritidsgårdar och som tränare på fritiden. Kort och gott så bryr jag mig om ungdomar och vill deras bästa.